Отказ от направена покупка през сайта www.darling.bg

Всеки клиент на онлайн магазин Darling.BG има право на отказ от закупена от него стока съгласно чл.50, ал.1 от Закона за Защита на Потребителите в срок от 14 (работни) дни от датата на направената покупка, без да дължи обезщетение или неустойка за върнатата стока. При този случай онлайн магазин Darling.BG ще върне заплатената от клиента парична сума в срок от 14 (работни) дни, считано от датата, на която клиентът е решил да упражни правото си на отказ от закупената стока или услуга, съгласно чл.55, ал.6 от Закона за Защита на Потребителите. Клиентът е длъжен да съхранява стоките, получени от онлайн магазин Darling.BG в състоянието, в което са получени, по време на срока определен в чл.55, ал.1 от Закона за Защита на Потребителите. За да бъдат върнати закупените стоки, те трябва да са неупотребени, в изряден търговски вид и без да е нарушена цялостта на опаковката им, включително етикетите. Те трябва да бъдат върнати в същия вид, в който са получени. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия. При връщане на закупена стока от клиента, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за Защита на Потребителите, транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват. При връщане на стока от клиента без замяна, сумата за върнатите артикули се възстановява по посочена банкова сметка от клиента по банков път. Клиентът следва да заплати и сумата за първоначалната доставка. Цената на доставка от 3.80лв, 4.90 лв или безплатна доставка важат само в случаите, когато продажбата е реално осъществена. Стойността на първоначалната доставка се определя спрямо тарифата на куриерската фирма, с която е направена тя.

Рекламация на стока

Потребителят има право да предяви рекламация в следните случаи:
- при констатирани липси
- при дефекти на стоката
При предявена рекламация по някои от посочените случаи, тя се изразява в писмен вид, по електронна поща или по телефона.

Онлайн магазин Darling.BG, представляван от:
Ем Джей Стор ЕООД
гр. Бургас ул. Александър Велики 25
ЕИК: 203808284
тел: 0893 59 58 59
office@darling.bg

В този случай транспортните разходи по връщането се поемат от страна на Ем Джей Стор ЕООД.
При предявена рекламация от клиента, може да се претендира за връщане/възстановяване на заплатената от него сума, за замяна на стоката с друга или за отстъпка от цената на покупката. Ако при получаване на стоката, тя е с нарушена или разкъсана опаковка заради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде приета само в присъствието на куриера. В този случай се свържете възможно най-скоро с нас или откажете покупката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат приемани. Рекламация се отбелязва със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано състоянието на пратката и опаковката й, както и причината за предявената рекламация. В случай, че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

Замяна на стока

Замяна на закупена стока можете да поискате в следните случаи:
- при несъответствие на поръчания цвят с доставения
- при поръчка от Вас размер артикул, който е по-голям или по-малък от нужният Ви

Можете да замените артикула с друг размер/цвят, ако той е наличен в момента на искането за замяна. В случаите, когато артикулът не е наличен в желания от Вас размер/цвят, можете да изберете друг на същата стойност или да Ви възстановим сумата, ако са спазени изискванията за отказ от направена поръчка.

С оглед спазването на чл.53 от Закона за Защита на Потребителите, плащанията на стоки към Ем Джей Стор ЕООД са неавансови, а преди изтичане на 14-дневния срок, в който може да се откажете от сключения договор (поръчката), платената от Вас сума се приема като задатък (съобразен с чл.93 от Закона за Задълженията и Договорите).
Всички цени в онлайн магазин Darling BG са крайни и в български лева.
С натискане на бутона "Потвърждавам поръчката си" при оформяне на Вашата поръчка, Вие се съгласявате, че сте прочели горе написаните условията.

Свали формуляр